вівторок, 6 березня 2012 р.

Этапы выраба КХ - ч. 3

Этапы выраба КХ - ч. 3
Керамічная чарапіца


5. Пасля сушкі чарапіца, калі толькі яе колер не заяўлены як натуральна чырвоны, ангобируется або глазируется. Ангобированная керамічная чарапіца мае матавую, матава-глянцавую або глянцавую паверхню. Паліваная чарапіца пакрываецца тонкім пластом глазуры, які мае глянцавую паверхню, закрывае пары ў гліне і робіць чарапіцу водостойкой.



6. Наступны этап - абпал керамічнай чарапіцы. Працэс адбываецца пры тэмпературы 900 - 1200 ° С у абпальных печы тунэльнага тыпу. Пасля гэтага натуральная чарапіца гатовая да эксплуатацыі - яна набыла супрацьпажарныя ўласцівасці і трываласць.



7. Пасля таго, як чарапіца астыла, яна праходзіць кантроль якасці. Натуральная чарапіца праходзіць 100% праверку на гук і знешні выгляд. Выразны і ясны гук пры ўдары аб чарапіцу кажа аб адсутнасці мікротрэшчыны ў вытворчай лініі.
Этапы выраба КХ - ч. 3

Немає коментарів:

Дописати коментар